Om Oss

Vi som sköter Tåghults Gård heter Eric och Johanna Söderlund. Vi flyttade till gården 2021 med tanken att väcka gården till liv genom verksamhet på gården igen. Vi tycker om djur väldigt mycket och förutom hundar, katter, getter så tycker vi om höns. En kackelkaffe i hönsgården är en favoritstund.

Det är viktigt för oss att driva gården småskaligt och med enkla metoder för att göra detta i samklang med naturen så bra som vi kan. Djuren ska ha gått om utrymme och få gå utomhus så mycket det går. Vi ska småskaligt producera avelsägg, kycklingar, hönor, tuppar och matägg.

Vara det självklara valet för lokalt producerade fjäderfä med härkomst från äldre produktionsdjur främst. Erbjuda närliggande produkter och tjänster som efterfrågas av våra kunder.

Gården har tidigare bedrivits med ett mindre antal kor, grisar och höns. Den är på 3,8 ha med både bete och åkermark. Det finns även en ladugård med stall, brygghus och en jordkällare.

Vi odlar för så hög självhushållning som vi kan men även för lyxen att bara gå ut bland grönsakerna och plocka dagens middag. Vi odlar genom att täcka med grönmaterial och kompostera strö från djuren. Vi odlar vår egen grönmassa men tar även hö/halm från närområdet.